понедељак, 29. маја 2023. | 07:03
Најновије вести

Уручен савремени ортопан апарат Дому здравља

Општина Грачаница

 

Општина Грачаница поклонила је савремени ортопан апарат Дому здравља у Грачаници. Он ће на услузи пацијентима бити у рендген центру који се налази при амбуланти у Лапљем Селу. Лекарима стоматолошке службе овај вредан поклон уручили су председник општине Срђан Поповић и директор Одељења здравства поменуте локалне самоуправе Александар Попововић.
-Драго ми је да смо успели да донирамо најсавременији ортопан овој здравственој институцији. Мештани више неће морати да иду за потребе снимања зуба и вилице у околне приватне клинике, већ ће то моћи бесплатно овде да ураде. Ово је доказ наше посвећености и сталних улагања не само у просвету већ и у здравствени систем, који је једна од најважнијих грана за опстанак нашег народа , казао је Поповић.
На поклону се захвалила директорица Дома здравља у Грачаници др Мирјана Димитријевић и рекла да су већ кренули са радом.
-Овим апаратом нашим пацијентима пружамо услугу снимања зуба путем савременог дигиталног ортопана који нам омогућава јако добру дијагностику и олакшава рад стоматолошких служби. Нашим пацијентима сада пружамо могућност да поред успешног дигиталног ортопана добију и 3 Д снимак свих структура у усној шупљини. Предност ортопана је и што се на њему виде и горња и доња билица, корени зуба и синусне шупљине. Услуге ће бити доступне свим пацијентима без обзира на године, нагласила је др Димитријевић.
Осим стоматолошкој служби нови апарат биће од велике користи и Клиничко болничком центру Приштина-Грачаница, где функционише одељење максиофацијалне хирургије. Директор поменуте установе проф. др Братислав Лазић каже да су задовољни јер ће на још шири начин пружати услуге свом становништву.
-Ово је вредна донација и одличан апарат који ће и нама у КБЦ бити од велике користи, рекао је др Лазић.

М.Ч.

Подели на: