Најновије вести

Уручене стипендије најбољим студентима Универзитета у Приштини

Стипендије за 35 студената са простора Косова и Методије свечано су данас у Београду уручили директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 

Стипендистима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровиције 21. јуна требало је да уручи министар Удовичић, али су му тада улазак забраниле приштинске власти.

Петковић је истакао да власти у Приштини неће моћи да зауставе знање и таленат наших људи на КиМ и да ће држава и Канцеларија за КиМ учинити све да створе боље услове за њих.

“Ви сте будућност нашег народа на Косову и Метохији и држава је уз вас. Извдојили смо 790 милиона динара и кренули у прву фазу изградње нове зграде Универзитета који ће бити на понос свих нас и представљати симбол Косовске Митровице”, поручио је Петковић окупљеним студентима.

Министар Удовичић је захвалио студентима на постигнутим резултатима и истакао да њихово достигнуће обавезује да се још више улаже у њихово знање.

Најавио је да ће се у наредном периоду повећати број и износ стипендија, уз консатацију да је из године у годину све више стипендиста.

Подели на: