субота, 10. јуна 2023. | 03:54
Најновије вести

Уручени кључеви станова за 12 породица

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић уручили су кључеве станова за 12 породица у новоизграђеној згради у Колашинској улици.

 

 

У Косовској Митровици је до сада изграђено 700 станова, што је показатељ да се свакој породици приступа одговорно, рекао је Спирић и додао да ће у наредном периоду бити подељено још станова као и да ће се наставити са подршком социјално-угроженим породицама и онима којима је помоћ потребна.

“Веома је важно да кроз ова турбулентна и изазовна времена будемо јединствени и настојимо да градимо мирну будућност, јер мир је преко потребан. Уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и ове године настављамо да градимо стамбене јединице. Поред тога, приоритети су нам и инфраструктурни пројекти, за боље функционисање у граду као и решавање саобраћајног колапса и још много пројеката, које ћемо заједно реализовати до краја године“, рекао је Спирић.

Знамо да је свака стамбена јединица чврст бедем опстанка и да ће свака породица да гради бољу будућност и боље прилике, истакао је он.

“Људи који данас добијају кључеве од стана су вишечлане породице, што је за посебно поштовање и представља посебан осећај, који обећава да Косовска Митровица има будућност“, навео је Спирић.

Заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић каже да је Канцеларија сваке године бележи боље резултате стамбеног збрињавања.

„Овде смо да данас поделимо радост са овим породицама, јер се радујемо свакој додели стамбене јединице и стамбеном збрињавању. Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију сваке године све више ради на програму стамбеног збрињавања, тако да ми сваке године имамо све боље резултате и више зграда које градимо“, рекла је Стојковић.

Како је навела, Канцеларија за Косово и Метохију ће овогодишњим програмом поделити 120 стамбених јединица.

„Ми смо прошлогодишњим програмом изградили укупно девет зграда, из 2021. године, које ће бити додељене ове године, а из програма за 2022. годину смо већ дали своје одлуке за изградњу десет зграда, што је за једну више него прошле године. То значи да ћемо овогодишњим програмом поделити 120 станова и уселити 120 породица. То је јасан знак да сви радимо заједно, да заједно можемо све, и да ћемо заједно радити још више и јаче. Нас тешка времена неће прекинути и неће нас ометати, а вас тешка времена не смеју да уплаше, јер ћемо ми радити још јаче и брже“, поручила је Стојковић.

Стојковић је најавила да ће, захваљујући одличној динамици изградње, у наредном периоду бити подељено још 48 стамбених јединица.

Нови власник стана Арафат Љатифи каже да је за његов породицу и њега осигурано стамбено питање и да малишани имају више простора за игру.

„Стан ми пуно значи јер нисам имао свој стан и живео сам приватно, и имам троје деце, тако да је стварно од великог значаја. Захвалио бих се свима, општини, Канцеларији за Косово и Метохију и наравно председнику Александру Вучићу“, рекао је Љатифи.

Самохрана мајка Кимета Мустафа каже да више неће морати да живи као подстанар и да је нови стан усрећио целу породицу.

„Стан ми заиста много значи јер сам подстанар и самохрана мајка са шесторо деце. Живим у кући пуној влаге и ова ситуација ме је заиста усрећила, као и моју децу“, рекла је Кимета Мустафа.

Спирић је подсетио да је Косовска Митровица град отвореног срца, и да је од 1999. године збринут велики број расељених лица и додао да ће породице, које су и даље без крова над главом, бити стамбено збринуте.

Након уручења кључева, председник Привременог органа општине Косовска Миторивца Александар Спирић и заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић су заједно са својим сарадницима и локалним званичницима обишли радове на изградњи новог Универзитетског центра, чију градњу финансира Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Подели на: