Најновије вести

Усељен вртић у Угљару

Општина Грачаница

 

Предшколска установа „Наша радост“ у Угљару свечано је усељена у нову зграду. Нови вртић изграђен је средствима општине Грачаница а опремио га је град Суботица. Тако је 90 малишана из приватне куће, где је установа радила од протеривања из Косова Поља, коначно добило адекватне услове за боравак.
Директорица вртића Љиљана Мартиновић захвалила је општини Грачаница на изградњи новог објеката а градоначелнику Суботице Богдану Лабану на помоћи у опремању вртића, истакавши да су услови за рад и боравак деце сада више него добри.
Градоначелник Суботице Богдан Лабан рекао је том приликом да се сарадња између две братске општине наставља.
-Посебно нас радује чињеница да смо помогли установи која носи исто име као и ПУ у Суботици – ”Наша радост”. Радимо на заједништву које је преко потребно српском народу, вама овде највише. Ми смо увек ту да вам будемо подршка не само на речима него и на делима. Сигуран сам да председник општине Грачаница Срђан Поповић зна какву подршку има из целе Србије и руководства Србије. Наставимо да радимо на саборности и јединству, нагласио је Лабан.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да су изградњом овог вртића мештани Угљара добили много јер њихова деца могу сада да одрастају на правилан начин и у добрим условима.
-Драго ми је и што су васпитачи добили адекватан простор да образују и чувају ову децу, да их негују. Велика захвалност и градоначелнику Суботице који је помогао да се опреми ово обданиште. Сарадња између наше најсеверније општине и општине Грачаница се наставља, и могу да гарантујем да ће та сарадња из године у годину бити све јача, рекао је Поповић.
Новоизграђени објекат обданишта у Угљару површине је 432 квадрата и налази се у близини тамошње Основне школе. У приземљу се налазе дечије спаваоне, боравишни простор, кухиња са трпезаријом, вишенаменски простор и помоћна просторија за грејање, док се на спрату налазе просторије управе.
Пре обиласка унутрашњости вртића у Угљару гости су уживали у дечијој приредби малишана из ПУ ”Наша радост”. М.Ч.

Подели на: