понедељак, 29. маја 2023. | 03:43
Најновије вести

Ускоро изградња 36 нових станова у Грачаници

Директор одељења за Урбанизам и заштиту животне средине општине Грачаница Дејан Јовановић изјавио је да је према ранијем конкурсу комисија одлучила да општина изгради шест нових стамбених јединица за породице из социјалне категорије, за младе брачне парове и расељена лица.

 

„Шест породица ће до краја године добити свој кров над главом, на основу социјалне карте за становање, која је урађена почетком ове године. Оно што је новина јесте да ће се ускоро почети са изградњом нове стамбене зграде у Грачаници код новог паркинга испод тржног центра од 36 станова. Завршетак зграде предвиђен је до краја године, тако да нова шанса за све који су конкурисали, али и за оне који нису, почетком наредне године то могу учинити“, рекао је Јовановић.

Одељење за Урбанизам и заштиту животне средине општине Грачаница од почетка године кренуло је на време са реализацијом пројеката.

„Један део буџета је утрошен како је и предвиђено и то је видљиво. Доста нових паркова, асфалтираних улица, канализационих мрежа. У току је завршни тендер за реконстукцију и изградњу анекса за ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници , радови ће ускоро почети тако да ће ова школа довити четири нове учионице и анекс“, рекао је Јовановић.

Подели на: