Најновије вести

Ускоро отварање моста код Дудиног крша у Косовској Митровици

Радове који су у завршној фази данас обишао кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима Милан Радојевић,заједно са кандидатима за одборнике

 

Мост код Дудиног крша који ће град Косовску Митровицу директно повезати са магистралним путем Приштина – Рашка и приступну саобраћајницу која је у завршној фази, обишли су данас кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима Милан Радојевић, заједно са потпредседником Српске листе Игором Симићем и кандидатима за одборнике Александром Спирићем и Миодрагом Ралевићем.
– Данас представљамо још један од резултата политике континуитета о којој смо говорили у кампањи. Наиме оно што је обећано прошле године сада се ближи реализацији- рекао је Радојевић након обиласка
Он је подсетио да је изградњом моста реализована вишедеценијска идеја о повезивању центара града са регионалним магистралним путем Приштина-Рашка.
– Ово ће доста растеретити центар града и омогућиће бољи и бржи проток људи и роба, али је ово само један од пројеката које смо реализовали у току ове године- рекао је Радојевић .
Навео је да су реновиране фасаде улицама Краља Петра И , Књаза Милоша и у старом Бериљу.
– Сигурно је да имамо планове и за наредну годину, планом буџета већ смо испланирали реконтрукцију ул. Владе Ћетковића и Немањине улице- прецизирао је кндидат за градоначелника.
Рекавши да је један од највећих проблема који муче Митровчане јесте паркирање возила у градау, он је напоменуо да су тај проблем покушали да реше у току ове године, али да, због неразумевања приштинских власти, тај пројекат није одобрен иако је била завршена финансијуска конструкциј. Такође је рекао да се нада да ће бити пронађено решење за ту ситуацију и да ће пројекат бити реализован у току наредне године.
Кандидат Српске листе за градоначелника је подвукао да ће и у наредном периоду све одлуке бити доношене уз консултације са грађанима на јавним расправама које ће локална самоуправа организовати.

Потпредседник српске листе Игор Симић је рекао да увек треба истицати потребу за јединством српског народа али и јединственим деловањим српских политичких представника које је у потпуности остварено кроз Српску листу.
– Пројекти реновирања и реконструкције Бериља и осталих зграда у Улици краља Петра, као и “тридесетдвојке” релаизовани су у сарадњи са министром (за заједнице и повратак) Гораном Ракићем, председником Српске листе и морам да нагласим да је то једино министарство које пружа подршку српским општинама на Косову и Метохији. Дакле имамо ту синергију између централних и локалних институција и наших грађана. Када смо тако јединствени и сложни, резултати не могу да изостану- изјавио је Симић.
Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица и кандидат за одборника на престојећим локалним изборима Александар Спирић истакао је да Ово је само један од пројекат који осликава српско јединство и слогу и како се заједничким снагам постижу резултати.
Захваљујући Влади Србије и пре свега председнику Александру Вучићу, успели смо да обезбедимо средства за мост и за приступну саобраћајницу и кружни ток, који је у непосредној близини, и верујемо да у веома ктратком периоду завршавамо са овом целином која ће обухватити и асфалтирање комплетне улице Лоле Рибара, од Техничке школе па до самог моста- истакао је Спирић.
Како је реако, на овоме се неће зауставити и навео да је у овој години завршено седам стамбених зграда и да ће у наредним данима бити започета изградња још две. Осим стамбеног збрињавања и улагања у инфраструктуру, Спирић је рекао да ће се и даље радити на отварању нових радних места, пре свега за мледе људе, као гаранту опстанка на овом простору.
Као пример добре сарадње институција на свим инстанцама, истакнут је пројекат обнове фасаде и уређење подрумских просторија Бериљских зграда у Улици краља Петра. Кандидат за одборника Миодраг Ралић, који је уједно и директор Регионалног водовода, објашњава да је вишедеценијски проблем ове зграде нарочито био подрумски простор, али да је тај проблем сада решен.
“Подрумске просторије су буле пуне воде и фекалија. Ми смо сад то очистили, средили заменили водоводну и канализациону мрежу и остаје да се дезинфикују просторије како би станари могли да их користе. Да ли ће ти подруми и надаље бити суво, то зависи од самих станара. од њихове културе становања . Надамо се да ће водити рачуна и да ће та зграда бити за пример” рекао је Ралић.
С.К.

 

Подели на: