уторак, 30. маја 2023. | 00:31
Најновије вести

Ускоро почетак друге фазе градње Дневног центра у Косовској Митровици

Крајем фебруара почеће друга фазе градње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици за 144 деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

 

У саопштењу се додаје да су се о томе данас у Косовској Митровици договорили председник Одбора Миорад Арлов и Радош Петровић, власник предузећа “РП Инвест 1980”, које гради овај објекат.

“Прва фаза је завшена још јесенас, центар од 714 метара квадратних је под кровом. Временски услови су ове зиме идеални за градњу и због тога ћемо крајем фебруара почети другу фазу – постављање комплет столарије, инсталацију воде, струје, грејања, молерске радове, фасаду и уређење око објекта да би био спреман 18. августа уочи Пребражења за отварање и усељење”, рекао је Арлов.

Он је додао да темпо завршетка радова и објекта зависи од износа хуманитарних средстава која буду сакупљена да би био испуњен план.

“Надамо се да ћемо успети да у августу ова деца и млади људи добију своју другу кућу, а прву ове врсте на Косову и Метохији – поклон Републике Српске”, нагласио је Арлов.

Према његовим речима, Петровић је обећао да ће објекат бити квалитетно урађен.

“Рекао је да је спреман да га заврши до планираног рока, као и да сачека ако не будемо имали довољно средстава”, навео је Арлов.

Из Одбора позивају хумане људе, локалне заједнице, институције, јавна и приватна предузећа у Републици Српској да помогну изградњу Дневног центра у Косовској Митровици, у складу са својим могућностима.

“Наша хуманитарна акција траје под називом “Хуманост је племенита врлина” и сви могу помоћи да изградимо другу кућу за 144 деце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Када је сви заједно изградимо, као да смо манастир саградили”, рекао је Арлов.

Подели на: