уторак, 17. маја 2022. | 15:53
Најновије вести

Утврђује се биланс штете упада РОСУ на север КиМ

Привремени орган општине Зубин Поток формирао је комисију за утврђивање чињеница о последицама последњег бруталног упада специјалаца косовске полиције на територију те општине, како би се установило на који начин локалне власти и држава Србија могу да помогну породицама чији су чланови претучени и чија је имовина оштећена.

 

Председник Комисије Срђан Вучинић изјавио је за Тањуг да су чланови комисије, заједно с представницима Канцеларије Владе Србије за КиМ, данас и јуче обишли 16 породица, којима ће у предстојећем периду бити пружена свака врста подршке.

Комисија је у протекла два дана посетила породице чији су чланови без икаквог разлога били на удару насиља, као и оне којима је полиција упадала у куће ломећи све пред собом.

“Желимо да видимо како можемо да на најефикаснији начин помогнемо људима који су били жртве насилничког поступања полиције у општини Зубин Поток, и наши грађани треба да знају да ће локалне власти и Канцеларија за КиМ на сваки начин бити уз њих”, рекао је Вучинић.

Приштински специјалци су у уторак на северу КиМ спровели акцију чији је наводни циљ био борба против корупције, и том приликом је на подручју општине Зубин Поток повређено више грађана, и нанета је знатна материјална штета приватној имовини.

Подели на: