Најновије вести

Васић: Кад се суочимо са сведоцима оптужница против Трајковића мора да падне

Адвокат Дејан А. Васић, који заступа Слађана Трајковића, изјавио је да је уверен да ће током поступка и суочавања са сведоцима “пасти” оптужбе које Тужилаштво ставља на терет његовом брањенику.

 

 

Ми смо желели да суђење буде што ефикасније, да се покаже шта је истина и шта су лажи. Трудићемо се да у наредном току поступка, покажемо председници Већа и Већу које се буде формирало да постоје озбиљни разлози да се Слађану мера притвора прекине. Не бежимо од тога да у поступку учествујемо. Хоћемо да у поступку учествујемо максимално ангажовано, да се са сваким од тих сведока суочимо, све су то људи које Слађан познаје, поједини су долазили у кућу Трајковића. Желимо да их погледамо у очи”, рекао је Васић.

Указао је да од стране Тужилаштва нису достављена нека документа која су важна за предмет и да је због тога је претрес одложен. Наредни претрес заказан је за 4. август, у 09.30 часова, када се очекује да буде прочитана оптужница.

“Ниједан човек који је и помислио да тако нешто уради, а за шта терете Трајковића, не би дозволио својој породици да данас овде буде и поносно стане уз њега. Слађан је херој ове породице, Слађан је човек који је као полицајац, друг, колега заслужио барем оно што је људски, да га лече његови лекари и да се неко брине о његовом здравственом стању. У суштини, то је оно што ми тражимо, ми од поступка не бежимо, истина ће се потврдити када се погледамо у очи са сведоцима, све ће пасти. А за јемство, породица је спремна да продамо све што има, да се он спаси и да због здравственог стања буде код куће”, навео је Васић.

Адвокат је раније од суда затражио да се одреди мера јемства и да Трајковић буде пуштен из притвора. Каже да је то неколико пута истицао.

Подели на: