Најновије вести

Важна помоћ за несметан рад здравствених установа

Камион са лековима допремљен у Грачаницу

 

Kамион са лековима намењеним здравственим институцијама у општини Грачаница допремљен је и испоручен Клиничко болничком центру (КБЦ)Приштина са тренутним седиштем у Грачаници. Лекови ће одатле бити дистрибуирани свим институцијама примарне и секундарне здравствене заштите.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић каже да је испорука драгоцена и да представља доказ да народ на Косову и Метохији није заборављен. Он је у пратњи официра за везу Београда и Приштини Дејана Павићевића и председника Привременог органа СГ Приштине Љубинка Караџића обишао Клиничко болнички центар у Грачаници, где је медицинско особље са директором ове здравствене институције проф. др Братиславом Лазићем дочекало камион са лековима и санитетским материјалом.
Директо КБЦ-а Приштина- Грачаници проф. др Братислав Лазић каже да је реч о веома важној испоруци лекова која ће омогућити несметан рад здравствених установа на територији општине Грачаница.
-Стигли су анестетици, антибиотици, лекови који су битни за лечење тешких кардиолошких болесника, затим лекови које користимо у педијатрији, тако да смо, што се тиче количине и асортимана, овом испоруком веома задовољни, истакао је Лазић.
Официр за везу Београда у Приштини Дејан Павићевић казао је да ће са овом испоруком лекова Клинички центар у Грачаници моћи да функционише потпуно нормално као и све друге здравствене установе у централној Србији.
-Услови нису најбољи али све те недостатке надомести феноменалан стручни кадар који је овде и знамо да су људи са Косова и Метохије потпуно покривени на наједекватнији начин када је у питању здравствена заштита. И председник и Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију настављају своју борбу да сви овде имају што боље услове за живот. Дугујемо велику захвалност и председнику општине Грачаница и свим људима који су овде на терену и који се боре да то све функционише како треба, рекао је Павићевић.
Допремљени лекови намењени су, осим болницама, и установама примарне здравствене заштите.М.Ч.

Подели на: