Најновије вести

Вече љубавне поезије у ‘Акваријусу’

Поводом књиге песама „Тајна дамине игре“ Душана Милића у Приватном културном центру „Акваријус“ у уторак 16. јуна 2020. године у 20 часова биће одржано вече љубавне поезије. Поред аутора у овом поетско-музичком програму учествоваће, као специјални гости, Драгана Милић, Бранислав Генераловић и Дејан Поповић.

 

Душан Милић је рођен 1970. године у Косовској Митровици, где и данас живи. Студирао је сликарство. Писањем се бави од раног детињства, а „Тајна дамине игре“, објављена 2019. године, његова је прва песничка књига. Отац је двоје деце.

Страст и идеализовање женске лепоте окосница су прве збирке песама Душана Милића. Определивши се за модернистички и урбани стил писања, Милић на суптилан начин, помало меланхолично и носталгично, описује непрекидну жудњу и патњу за женом, огољавајући својим стиховима њену унутрашњу и спољашњу лепоту као вечну инспирацију песника.

Овим програмом наставља се сезона „Завет“ у ПКЦ „Акваријус“, прекинута услед ванредних мера проглашених због пандемије, и започиње културно лето које ће трајати до септембра 2020. године.

Подели на: