понедељак, 16. маја 2022. | 16:16
Најновије вести

Велики одзив од јутарњих сати

Грађани Косовског Поморавља гласају на биралиштима у Бујановцу

 

 

Грађани косовскопоморавских општина Ново Брдо, Косовска Каменица, Витина и Гњилане данас гласају на праламентарним и председничким изборима на биралиштима која су у седам часова отворена у објетку средњошколског центра у Бујановцу. Многи у овај град на с Косова и Метохије данас на гласање долазе приватним аутомобилима, а такође постоји и организован превоз аутобусима.
Већ од првих сати по отварању биралишта, присутан је велики број гласача, који чекају у просеку око сат времена да би гласали. На админситративном прелазу “Бела земља” чека се такође око сат времена да би се прешло на једну и другу страну. Недалеко од овог прелаза са косовскометохијске стране присутни су припадници КФОР-а и ЕУЛЕКС полиције. Гласање у Бујановцу прате посматрачи ОЕБС-а и невладине организације ЦРТА.
Подсетимо данас се одвијају председнички, парламентарни и локлани избори ( за 14 локланих самоуправа), које је расписала Република Србија. Након што су приштинске власти забраниле организовање ових избора на Косову и Метохији, Републичка изборна комисија Србије, одлучила је да гласачи са правом гласа са Косова и Метохије, могу гласати на гласачким местима у четири града на југу Централне Србије:Рашки, Куршумлији, Тутину и Бујановцу.
С.И.

Подели на: