Најновије вести

Вељку Одаловићу јутрос није дозвољено да уђе на Косово и Метохију

Делегацији Београда предвођеној председником владине Комисије за нестала лица Вељком Одаловићем јутрос није дозвољено да уђе на Косово и Метохију и да, дан уочи наставка дијалога Београда и Приштине, у Великој Хочи присуствује обележавању 23 године од масовног киднаповања и убијања Срба у Ораховцу.

 

Вељко Одаловић је за Тањуг потврдио да је делегација јутрос око 8.00 сати била на административном прелазу Јариње, али да им припадници косовске полиције нису дозволили да уђу на КиМ.

“Полицијац је рекао да ми је забрањен улазак, тражио сам образложење након чега је позвао надлежне и тражио додатну сагласност, али је поново добио негативан одговор и то без икаквог образложења. Само сам видео папир на којем је великим словима писало забрањено”, пренео је Одаловић.

Навео је да је такав чин Приштине “недопустив и непримерен” и да је још једна потврда бахатости привремених приштинских институција које су му, како каже, из чистог мира забраниле да уђе на КиМ.

Додао је да као председник Радне групе за нестала лица са колегама из Приштине заједно ради на том пронаску несталих и да су уласци и изласци са КиМ до сада били “коректни”.

Одаловић истиче да то што је Приштина уочи наставка дијалога у Бриселу забранила представницима Београда да присуствују парастосу у Великој Хочи, потврђује да приштинску страну дијалог не интересује нити желе да о било чему озбиљно разговарају, те подсећа и да га је Аљбин Курти на претходној рунди дијалога у Бриселу спомињао “у врло непријатном контексту”.

“То само потврђује њихову бахатост и неспремност да се суоче са чињеницама о којима треба да се разговара”, наводи Одаловић.

У делегацији Београда са Одаловићем су били и представници Канцеларије за КиМ и ЈК “Путеви Србије” који су требало да уруче пакете помоћи за обданиште у Великој Хочи.

Подели на: