Најновије вести

Венац цвећа у знак сећања на жртве бомбардовања

Општина Зубин Поток обележила 22 године од НАТО агресије на СРЈ

Полагањем цвећа на споменик жртвама НАТО бомбардовања у центру вароши, општина Зубин Поток обележила је 22 године од почетка НАТО агресије на тадашњу СР Југославију.
Председник Привременог органа општине Зубин Поток Срђан Вуловић са својим сарадницима и чланови породица страдалих у НАТО агресији из Зубиног Потока, одали су пошту и захвалност борцима који су жртвовали своје животе у одбрани своје земље и народа од агресије НАТО пакта 1999. године.
Порука коју сваког 24. марта окупљени шаљу са овог места јесте да не смемо никад заборавити јунаке, жртве и разарање наше земље, да смо у обавези да чувамо сећање на 78 дана непрестане борбе, како бисмо их пренели и на будућа поколења.
После полагања цвећа на споменик жртвама бомбардовања1999. представници општине Зубин Поток погледали су изложбу уметничких фотографија поводом НАТО бомбардовња, на којима се може видети једина истина о страдању и херојском отпору нашег народа који је бомбардован и разаран без сагласности Савета безбедности УН и у супротности са међународним правом.
 С.Ђ.

 

Подели на: