Најновије вести

Верификација мандата и полагање заклетве

Свечана седница СО Ново Брдо

 

 

Одборници Скупштине Општине Ново Брдо у новом сазиву и новоизабрани председник општине Саша Милошевић, су на данас одржаној свечаној седници Скупштине општине положили заклетву и преузели дужност у општинском параламенту у наредном четворогодишњем периоду. Овом свечаном чину присутвовали су бројни грађани општине, представници верских заједница, представници КФОР-а, ОЕБС-а, УНМИК-а и косовског министартва локалне самоуправе.

-Ново Брдо је кућа свих нас, без обзира на националну припадност. Надам се да ћемо у наредном четеворогодишњем периоду одржати тај суживот који је овде присутан и да ћемо га подићи још на виши и квалитетнији ниво уз развијање међусобне сарадње на плану разних активности- казао је новоизабрани председник општине,Милошевић, који је најпре пожелео добродошлицу свима присутнима на седници.

-У животу увек треба поћи од себе, тако да у наредном периоду све оно што не желим себи , нећу пожелети ни другима. Врата општине биће отворена за све грађане општине Ново Брдо- додао је Милошевић. Он је истакао да ће у наредном периоду дати максимум на побољшању услова живота свих људи који живе на овом просторима.

-Ми треба да будемо увек пример другима, да радимо више, градимо, стварамо боље услуге за све грађане. Радићемо на укупном развоју општине, на решавању инфраструктурних проблема, на решавањеу пробелема социјлано угражених породица и уопште радићемо на развоју бољих жвиотних услвоа за све. У општини Ново Брд постоје разне развојне могућности, а то значи да се ми у разним правцима се можемо развијати, од туризма, пољопривреде до разних других сегменената. Направићемо један пресек стања већ првих дана и урадићемо социјлану карту становништва, како би имали што бољи увид у реалну ситуацију,а у циљу бољег распоређивања средстава и планирање инвестиција и да потом полако радимо и на већим пројектима. Ја се надам да ћемо већ на крају прве године имати видне позитивне резлтате нашег рада-рекао је након полгања свечане заклетве и преузимања дужности председника општине Ново Брдо Саша Милошевић. Он се истовремено захвалио свом претходнику, Светиславу Ивановићу на досадашњем раду и свему ономе што је постигао у домену развоја инфрструктуре и другог у општини и на укупном подизању квалитета услова живота грађана.

Пристуне на свечаној седници поздравио је и досадањи председник општине Ивановић. Он је одборницима и новом председнику оштине пожелео пуно успеха у раду,а у циљу како је истакао развоја даљег мирног суживота свих који живе у Новом Брду и на даљем подизању квалитета укупних услова живота.

Скупштина општине Ново Брдо броји 15 одброника од којих су четворо из редова Српске листе, троје из Демократског савеза Косова и по један из Демократске партије Косова и Покрета Самопредељења.

Подсетимо на то да је општина Ново Брдо једна од шест општина на Косову и Метохији у којој преовлађује српско становништво. Њена тетиторија је према предлогу специјланог изасланика Уједињених нација за Косово, Мартија Ахтисарија 2011. године проширена и у састав ове општине су ушла и нека села која су пре тога припадала општинама Гњилане и Косовска Каменица. Простире се на провшини од 204, 25 километра квадратна. На њеној територји живи око 7.000 становника у 26 села.

С.И.

Подели на: