Најновије вести

Весељи захтева од Куртија да разјасни став о таксама

Председник опозиционе Демократске странке Косова (ДПК), Кадри Весељи, затражио је од премијера привремених приштинских институција, Аљбина Куртија, да објасни своје ставове у вези са таксама на српске и БиХ производе и поручио му да буде јасан и да не избегава одговорност манипулацијама.

 

Весељи је на свом фејсбук профилу написао да је расправа која се у јавности води о таксама Куртију потребна за манипулисање, избегавање доношења одлука и одговорности, као и кршење предизборних обећања датог грађањима, али и недостатка храбрости у одлучивању.

„Ових дана се озбиљно проблематизује питање такси и сусрет Куртија са представницима Србије”, написао је Весељи и додао да је реч о предрасудама и стандарду који је Курти сам себи поставио.

Весељи каже да је то начин да Курти манипулише и избегава доношење одлука, што, како каже, Приштини у овом тренутку ње потребно.

Овакав приступ Куртија, каже Весељи, одговара само косовском премијеру и не решава ниједно питање од интереса за грађане.

“Чак и играње са захтевима међународне заједнице користи да би ублажио одговор на захтеве опозиције по питању такси и наставка дијалога”, навео је Весељи и истакао да би, како каже, “премијер требало да буде јасан, без одлагања и манипулација.

Подели на: