понедељак, 20. фебруара 2023. | 23:34
Најновије вести

Ветар срушио кров Основног суда

Општина Грачаница: У касним поподневним часовима услед јаког ветра дошло је до урушавања кровне конструкције са новосаграђене зграде Основног суда у насељу Падалиште у Грачаници, који је потом пао на оближњи објекат Старачког дома и контејнерско насеље. У том инциденту није било повређених, саопштено је из општинског Одељења за здравство и социјалну заштиту.

 

Општинске службе су брзом интервенцијом успеле да евакуишу кориснике Старачког дома и угрожене становнике контејнерског насеља чији су објекти оштећени.
Део кровне конструкције, који се са новоизграђене зграде Основног суда срушио на Старачки дом направио је велику материјалну штету на том објекту. Општинске јавне службе и службе за ванредне ситуације још увек су на терену.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић са својим најближим сарадницима обишао је и евакуисане штићенике Старачког дома и становнике контејнерског насеља на Падалишту.
Поповић је надлежне органе позвао да утврде одговорност.
-На сву срећу у овом инциденту није било повређених. Захваљујући брзој интервенцији општинских служби евакуисани су људи који су уплашени. Тражићемо да се цео пројекат око изградње суда испита и утврди одговорност за очигледно лоше радове, рекао је Поповић.
Према речима директора урбанизма Дејана Јовановића за нову зграду Основног суда у Грачаници, односно њену изградњу, пројекат и надзор, Општина Грачаница није била надлежна.
Пројекат и средства за изградњу зграде Основног суда у Грачанци обезбедио је Судски савет из Приштине, који је такође био надлежан и за надзор.

М.Ч.

Подели на: