Најновије вести

Ви сте гаранција да Србија овде живи

Мандатарка за састав нове Владе Републике Србије Ана Брнабић са сарадницима у поподневним сатима посетила је Лепосавић. Поздрављена од градјана ове општине, измедју осталог истакла је, да јој је ово најлепши дан, осећам се као своја медју својима, казала је Брнабићка.

 

 

Ова посета ми даје снаге да се борим у овим тешким временима, али навикли смо на изазове. Могу да вам обећам да ћу дати све од себе, да осетите да је ваша Србија уз вас и увек ћемо бити уз вас, казала је Ана Брнабић, која је уручила кључеве нове куће браћи Радосављевић Лазару и Божидару, који су остали без оба родитеља. Пре пет година ови младићи, остали су без мајке која је страдала у пожару, а пре годину дана умро им је и отац, тако да је бригу о њима преузео њихов стриц. Уз сву животну трагедију , која их је задесила, Божидар је лице са хендикепом, болује од церебралне парализе и креће се уз помоћ колица.
Обраћајући се народу у Лепосавићу, који се окупио у великом броју, мандатарка Брнабић је посебно захвалила народу који остаје овде.
-Остајете овде да се борите са свим изазовима, јер само ваш опстанак овде на Косову и Метохоји значи Србију на Косову и Метохији. И као мандатрака за састав Владе Ребулике Србије, у трећем мандату, могу само да вам обећам да ћу заједно са Председником Републике Србије Александром Вучићем наставити да дајем све од себе, да осетите да је ваша држава Србија уз вас и да ћемо остати уз вас. Сећам се још као министка за локалну самоуправу и државну управу у тадањој Влади Републике Србије, како је председник Александар Вучић причао које све инвестиције и које пројекте планирамо на КиМ и колико је тада Марку Дјурићу директору Канцеларије за КИМ и садашњем директору Петру Петковић, говорио може ли више и брже. Улагало се у насеље Сунчана долина, у обнову манастира Бањска у Рајску Бању у градњу стамбених зграда у Лепосавићу, од којих је већина већ усељена, али тек сада када сам дошла овде и видела све то што смо планирали на седницама Владе све то добија неки нови смисао, када видите да је то данас овде , да постоји и да враћа веру и наду вама у бољи живот. И да је држава Србија ту уз вас и да ће наставити да буде ту уз вас и да то све има много више смисла него када се о томе прича у Београду, казала је Брнабић и још једном поновила да је данас овде са поруком мира, толеранције,а то нам је најважније у овом тренутку.
Говорећи о дијалогу са Приштином Брнабић је нагласила ”да остајемо посвећени дијалогу ,зато што желимо да се ви осећате безбедно. И бићемо спремни и на тешке одлуке, бићемо спремни да разговрамо. Спремни смо скоро на све да би сачували мир и стабилност на Косову и Метохији, али постоје и црвене линије , а црвене линије су да је безбедност српског народа на КиМ неупитна . Нећемо дозволити нове олује и нећемо дозволити нови погром српског народа, то је наша црвена линија.
Говорећи о Срској листи, Брнабић је истакла да је поребно да српски народ чува јединство које је кроз њу створено.
-Чувајте јединство које сте тешком муком створили, јединство око Српске листе, јединство које је помогло да Срби на КиМ буду значајнији фактор него у нека ранија времена , када је можда изгледало да имамо више утицаја на КиМ. То јединство је први пут обезбедило да једним гласом причамо И да ми можемо тим гласом да причамо у ваше име у свим светским престницама. Чувајте то јединство , јер ће многи покушати да га сруше споља и изнутра, истакла је Брнабић, уз поруку да преноси поздраве и од председника Александра Вучића.
О актуелном питању регистарционих таблица, Брнабић је истакла да након личних карата, следећи велики изазов су регистрационе таблице на аутомобилима за које се мора наћи решење.
Исти принцип , који смо имали за личне карте имаћемо и за таблице. Постоје ствари на које Срби, ви на КиМ , не пристајете. Ми из Београда не можемо да пристанемо на те ствари , већ на оне на које ви кажете да одговарају или не.Оно на шта инсистирамо је ЗСО , и не у складу са овим или оним уставом, већ у скалду са Бриселским Споразумом који је потписан 2013. Године, и нећемо дочекати десет година, а да ЗСО не буде формирана, закључила је Брнабић.
Мандатарка је након предаје на коришћење новоизградјене куће за браћу Радосављевић, посету Лепосавићу завршила обиласком пољопривредног газдинства породице Лакићевић у селу Кутње, које се бави органском производњом грождја и вина врхунског квалитета. В.Вукојевић

 

Подели на: