Најновије вести

Виола вон Крамон: Крај дијалога на јесен

Известилац за Приштину у Европском парламенту Виола вон Крамон очекује да ће дијалог са Београдом бити окончан на јесен, а до краја године и успешан ишод тог процеса који види као “међусобно признање”.

 

Виола вон Крамон је на Твитеру написала да је оптимиста по питању дијалога две стране, а у видео поруци, навела је да је следећи, а уједно и најважнији корак у дијалогу конференција у Паризу, коју организује француски председник Емануел Макрон.

“Након тога ће очекивања бити да коначно, надамо се, видимо споразум о међусобном признању током јесени. Ово је оно на чему ми заиста морамо да инсистирамо и радимо са обе стране, како бисмо постигли овај успешан ишод до краја ове године”, навела је Крамон.

Виола вон Крамон је на Твитеру истакла да се специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак сусрео са представницима обе стране, премијером привремених приштинских институција Авдулахом Хотијем и председником Србије Александром Вучићем у Бриселу прошле недеље.

“Са ЕУ на месту возача, ускоро ћемо моћи да напредујемо. Следећа фаза биће, надамо се, конференција у Паризу”, написала је Крамон на Твитеру.

Подели на: