Најновије вести

Више од 1.000 младих на Косову и Метохији запослено у оквиру програма

Више од 1.000 младих из српских средина на Косову и Метохији, узраста од 18 до 30 година, запослено је од 01. јануара у оквиру програма “Моја прва плата” који на територији покрајине спроводе заједнички Канцеларија за КиМ и Национаона служба за запошљавање, саопштила је Канцеларија.

 

 

Важну шансу за стицање практичних знања и радног искуства млади са простора КиМ имају у приватном и у јавном сектору, од школа, здравствених установа, локалних самоуправа, јавних предузећа, приватних фирми, а програм траје 9 месеци.
Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов каже да је, захваљујући подршци државе Србије, више од 1.000 младих добило запослење кроз овај пројекат.
– Крајем прошле године, наши млади потписали су уговоре са својим послодавцима у оквиру пројекта “Моја прва плата” и након 1. јануара и празника, почиње реализација програма. Веома је важно да и наши млади на КиМ имају исте могућности и прилике као и њихови вршњаци из централне Србије и уверена сам да ће ову шансу искористити на најбољи могући начин – истакла је Миладинов.

Подели на: