Најновије вести

Више од 300 специјалаца косовске полиције ушло у Северну Митровицу

Више од 300 наоружаних специјалаца косовске полиције у пратњи оклопних возила ушло је вечерас из Јужне у Северну Митровицу. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да су се они стационирали у мешовитим насељима, као и да је циљ Аљбина Куртија окупација севера КиМ.

 

 

У Северној Митровици мирно, грађани се разилазе
У северном делу Косовске Митровице око поноћи је мирно, а грађани који су се окупили у близини Техничке школе, полако се разилазе, јавља дописник Радио Београда Иван Миљковић.

На улицама северног дела Митровице нема полиције, тек понеко возило, што је уобичајено у ово доба ноћи, каже Миљковић и додаје да су на улицама и новинарске екипе српских и медија који извештавају на албанском језику.

Петковић: Куртијев циљ окупација севера КиМ
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је на конференцији за медије рекао да је Аљбин Курти вечерас “наставио са противправним и насилним акцијама са циљем окупације севера КиМ”.

“Према нашим сазнањима, преко 300 до 350 полицајаца, што патролних с панцирима, што припадника РОСУ са дугим цевима, под пуном ратном опремом и оклопним возилима око 20.30 упали су на север КиМ из правца Јужне Митровице ка Бошњачкој махали, па се распоредили и блокирали целу Косовску Митровицу, да би се коначно стационирали у мешовитим насељима у северном делу Косовске Митровице – Суви до, Брђани, Микро насеље, Три солитера и Бошњачка махала”, рекао је Петковић.

У Косовској Митровици напето, али мирно
Дописник Радио Београда Иван Миљковић каже да је у Северној Косовској Митровици мирно, али напето.

У близини Техничке школе окупило се стотинак грађана. Они су ту, јер су узнемирени после информације да је велики број специјалаца ушао у северни део града. Чекају да виде како ће се ситуација даље развијати.

Дописник Радио Београда је у јужном делу Митровице, у тамошњој полицијској станици, приметио два паркирана возила за разбијање демонстрација са воденим топовима, а у Бошњачкој махали две групе од десетак ненаоружаних полицајаца који су посматрали ситуацију.

Део града у близини три солитера је блокиран, а грађани узнемирени због информација да су по ободима града распоређене специјалне јединице косовске полиције.

Специјалци су у Северну Митровицу ушли пешице, у пратњи бројних оклопних возила и распоредили се по ободу града, јављају репортери са лица места.

Више од 200 специјалаца косовске полиције ушло у Северну Митровицу
Грађани Северне Митровице окупљају се на улицама, разговарају о свему што се дешава последњих дана, напето је, али без инцидената.На мосту на Ибру су два џипа италијанских Карабињера, док градом патролирају полицајци Еулекса.

Косовска полиција саопштила је да ће у наредним данима повећати своје присуство на северу Косова и додала да су “одржавање јавног реда, гарантовање безбедности, заштита живота и имовине свих грађана без разлике, међу њеним главним циљевима”, преноси Газета експрес.

Подели на: