Најновије вести

Влада даје 28 милиона за пројекте на Косову

Влада Србије определила је скоро 28 милиона динара за „унапређење иновационих капацитета” на Косову, што укључује пројекте „успостављања интегрисаних система надзора и контроле”.

 

Како је објављено у Службеном гласнику, ова средства користе се за реализацију пројеката којим се имплементирају нове технологије у оквиру концепта „паметних и безбедних градова”.

Новац је намењен за унапређење „иновационе инфраструктуре” у области безбедности, мобилности и транспорта, јавних и комуналних услуга, дигитализације у јавном сектору, заштите животне средине и развоја иновационог предузетништва.

У сфери безбедности финансираће се „успостављање интегрисаних система надзора и контроле, система упозорења у ситуацијама угрожене безбедности, система за реаговање у ванредним ситуацијама и др.”

За средства ће моћи да конкуришу локалне самоуправе са Косова, а програм спроводи Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој, Ненада Поповића.

Активност за коју су одобрена средства, као и сва плаћања у вези са њеном реализацијом, мора бити започета након потписивања уговора, а плаћања извршена до 31. јануара 2020. године, док се правдање утрошених средстава мора извршити најкасније до 31. марта 2020. године.

Подели на: