уторак, 17. маја 2022. | 17:17
Најновије вести

Вода није за пиће и припрему хране

Обавештење из ЈК предузећа ”24. Новембар” у Лепосавићу.

Обавештење за све потрошаче важи од 17 јуна до даљњег. Грађани купују флаширану воду.

Лепосавић, 19. Јуна – Подаци Завода за заштиту здравља из Косовске Митровице, установе која се бави контролом пијаће воде, показали су да вода из градског водовода на подручју општине Лепосавић није за употребу, за пиће и припремање хране.

Ово обавештеље истакнуто је на јавним местима, а грађани су упознати са новонасталом ситуацијом и путем локалних медија, да у овој најсевернијој косметској општини од пре пар дана вода из чесми по хемијском саставу не задовољава здравствену исправност и није за пиће и припрему хране.

Како је на снази забрана употребе воде, оваква ситуација може да потраје и нисмо у могућности да сада кажемо када ће вода бити за употребу, наглашавају из Јавног комуналног предузећа у Лепосавићу, које се бави дистрибуцијом воде на подручју урбаног дела Лепосавића и на сеоском подручју која се водом снабдевају из градског водовода.

Грађани негодују, јер је у летњем периоду потрошња воде значајно повећана, али су принуђени да се сналазе. Углавном становништво се снабдева флашираном водом из трговина и са извора у селима.

В.В.

Подели на: