Најновије вести

Вучевић: Изградња стамбених зграда потврда да Срби опстају и остају на КиМ

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су зграде за социјално становање у Лапљем Селу.

 

„Одабрали смо ове зграде да градоначелник Новог Сада посети, јер доста нам је битно да решавамо у скоријој будућности социјалне случајеве, да млади брачни парови имају услове да остану и опстану на КиМ. Наша жеља је да ово пријатељство траје, да га из године у годину више надограђујемо са више активности и надам се више посета“ поручио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је истакао да изградња стамбених зграда представља потврду да Срби остају и опстају на Косову и Метохији.

„Драго ми је што сам данашњу посету Грачаници искористио да разговарам и са руководством општине, са људима који су представници локалне средине са председником општине и председником привременог органа обиђемо и ове зграде, које ће веома брзо бити усељене, како каже председник општине Срђан Поповић, негде око Видовдана. Двадесет четири породице ће овде бити стамбено ситуиране и то је најбоља потврда да Срби опстају и остају на овим просторима“, поручио је Вучевић.

Он је нагласио да је данашњу посету Грачаници искористио да разговара са руководством општине и позове Србе са КиМ да сутра пристуствују великом скупу „Будућност Србије“ у Београду, јер је битно да се види и чује глас Срба са КиМ.

„Мој долазак у Грачаницу искористио сам и да пренесем поздраве председнкика републике господина Александра Вучића и да Србе из овог дела КиМ замолим да сутра дођу у Београд на велики скуп „Будућност Србије“ у 18 часоваиспред Дома народне скупштине. Много је битна порука, слика и глас Срба са КиМ везано за све ово што нам се дешава у Србији ових недеља“

Подели на: