Најновије вести

Вучевић: Највећи изазови у 2023. биће да сачувамо мир и слободу и наш народ на КиМ

Потпредседник владе и министар одбране Милош Вучић изјавио је да ће највећи изазови у 2023. години бити да сачувамо мир, слободу и наш народ на КиМ, да сачувамо целу Србију, а да нас нико опет, како је рекао, не ћушка и не понижава.

 

 

Вучевић је у интервјуу Тањугу рекао да је важно да не будемо опет у позицији као у неком ранијем периоду, већ да као држава имамо достојанство и став.

“Планови за 2023. годину су да наставимо да снажимо Војску Србије у 2023, јачамо одбрамбене капацитете, економски оснажујемо и реорганизујемо наменску индустрију, да она буде профитабилна и доноси плус у буџету државе у БДП, да има снажну извозну компоненту”, рекао је Вучевић.

Додао је да је план и да се мења амбијент у војсци, као и да јој се врати одговарајућа позиција у друштву. “Да људи који носе униформе наше војске имају поштовање свих грађана, као што можете да видите у другим државама. Они то заслужују, јер су спремни да своје животе дају за нашу слободу, јер су се зветовали држави и свима нама. Да ми то ценимо и уважавмо, а не да их се сетимо само када је тешко, већ да тај однос поштовања буде сталан”, навео је министар.

Додао је да би волео да Војска Србије буде још привлачнија за младе људе, мушкарце, али и девојке. “Да наши официри буду поносни када носе униформу, да им буде част што је носе. То није питање законодавне иницијативе, већ општег амбијента и једног емотивног односа, не само прагматично економског односа већ и патриотског. И наравно да чувамо мир и слободу”, истакао је Вучевић.

 

Подели на: