Најновије вести

Вучевић: Србија ће урадити све да заштити Србе на КиМ

Градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић започео је данас посету Косовском Поморављу. У Културно-просветном центру Божидар Митровић Шандор у Шилову рекао је окупљеним Србима да је дошао да пренесе поруку да ће држава Србија увек бити уз њих.

 

“Верујте у Србију и државно руководство, у председника Александара Вучића. Држава ће урадити све што буде могла да заштити Србе на Косову и Метохији. Нама је најважније да сачувамо мир, да људи могу да живе овде , да пробамо да их еконосмки оснажимо, да видимо шта можемо да урадимо да се још више деце рађа на овим просторима”, рекао је Вчевић.

Вучевић није крио задовољство што је у Косовском Поморављу. Како је истакао није долазио дуго иако је део свог живота провео управо у овом делу Косова.

У фоајеу Културнопросветног центра у Шилову градоначелник Новог Сада је дочекан уз традиционалну српску погачу и со.

Директор Културнопросветног центра Сатнко Певац упознао је Вучевића са радом ове културне институције која на једном месту окупља талентовану децу из овог краја. На почетку своје посете делегација из Новог Сада погледала је изложбу слика из Великог рата. Вучевића су дочекали грађани из Косовског Поморавља, представници институција и политилчки званичници из овог краја.

Након посете Косовском Поморављу градоначелник Новог Сада ће посетити Србе у централном делу Косова и Метохије.

Подели на: