Најновије вести

Вучић деци са КиМ: Београд ће увек бити ваш главни град

Председник Србије Александар Вучић угостио је у здању на Андрићевом венцу децу из основних школа са севера Косова и Метохије.

 

Београд је увек био и увек ће бити ваш главни град, рекао је председник Србије Александар Вучић деци из основних школа са севера КиМ, које је угостио у својим канцеларијама.

“То је ваш главни град, увек је био и увек ће бити. Ипак, моја најважнија порука је да учите и будете вредни, слушате родитеље, радите и верујете у себе. И да се борите да останете и опстанете на КиМ, и у Ибарском Колашину и у Звечану и другим местима”, рекао је Вучић групи од 31 основца из школа на северу Косова и Метохије.

Вучић је изразио задовољство што је у школе на Косову и Метохији уписано више српске деце него претходне године.

Казао је да у Косовској Митровици, на пример, има више уписане деце у првом уписном року и да ће их бити још више после другог уписаног рока.

Вучић је запитао децу да ли им се свиђа Београд и поручио им да ће то увек бити за њих главни град.

Председник Србије је рекао деци да треба више да читају и поручио у шали “књигу у шаке”.

Питао је дечаке у присуству медија да ли играју фудбар и додао да ће се детаљније испричати на ручку који ће са њима имати.

“Ко ће од вас да буде председник? Бар троје или четворо од вас би то могло да постане”, казао је Вучић.

Основци, њих 31, узраста између 12 и 14 година, из Зубиног потока и Звечана, бораве у дводневној посети Београду, у организацији Канцеларије за Косово и Метохију.

Председник ће им бити и домаћин на ручку, а деца ће обићи и изложбу “Одбрана 78”, у Музеју града Београда, аутора Душана Јововића, која садржи више од 250 најимпозантнијих оригиналних артефаката која буде болна сећања на НАТО агресију.

Такође, школарци ће обићи главни град, а на Космет се враћају сутра. Они су у згради на Андрићевом венцу обишли радне просторије председника и упознали се са историјатом зграде.

Подели на: