Најновије вести

Вучић, Чен Бо: Односи Кине и Србије на највишем нивоу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, са којом је констатовао да су односи двеју земаља, достигавши ниво свеобухватног стратешког партнерства, на највишем нивоу у историји.

 

Председник Вучић је рекао да је уверен да ће билатерални односи наставити да напредују кроз интензиван политички дијалог и разноврсну економску сарадњу.

Двоје саговорника су размотрили реализацију конкретних заједничких пројеката, изразивши задовољство њиховим напретком, посебно пословањем великих кинеских инвестиција, попут Железаре Смедерево и РТБ Бор.

Председник Вучић је изразио велику захвалност председнику Сију што је Србија део иницијативе Појас и пут, која ће, кроз међусобно повезивање, допринети развоју свих земаља учесница.

Амбасадорка Чен је истакла да су поштовање и разумевање, које су изградили председник Вучић и председник Си, велика предност за билатералне односе Србије и Кине. Она је нагласила да српско-кинески односи брзо напредују управо захваљујући пажњи коју им придају двојица председника. Кинеска амбасадорка је изразила задовољство због великих резултата у сарадњи, остварених у првој половини ове године, наводи се у саопштењу.

Подели на: