Најновије вести

Вучић честитао Путину Дан бранилаца отаџбине

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом сутрашњег празника Дана бранилаца отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину и поручио да је Дан бранилаца отаџбине више од празника.

 

У честитки се наводи да је Дан бранилаца отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом, саопштено је из Председништва.

“Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Отаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде”, наводи се у честитки председника Вучића.

Подсећа да су Србија и Русија, у тежњи да свет буде боље место за будућа поколења, кроз велика искушења стизале до великих победа, градећи тако и јаке везе између два братска народа.

“То нас обавезује да јуначка дела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсећамо на слободарску традицију наших двају братских народа”, навео је Вучић у честитки.

Додаје да Русија увек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње.

Захвалио је председнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. годишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.

“Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двеју земаља, која доприноси нашој мирној будућности. Уз празничне честитке садашњим генерацијама бранилаца Отаџбине, које поносно настављају славну војничку традицију својих предака, као и најбоље жеље за нова достигнућа, примите моје срдачне поздраве и изразе посебног уважавања”, наводи се у честитки председника Вучића.

Подели на: