уторак, 17. маја 2022. | 09:10
Најновије вести

Вучић честитао Путину Дан победе

Председник Александар Вучић упутио је честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

 

Александар Вучић је Путину честитао “један од најсветлијих датума у историји човечанства”, саопштила је председникова Служба за сарадњу са медијима.

“Честитам и братском руском народу, који је велику победу у Другом светском рату извојевао својим ванвременским патриотизмом, јунаштвом и жртвовањем”, истакао је Вучић.

Истакао је да му је част што је српски народ, раме уз раме са руским и другим слободарским народима, својим херојством у Другом светском рату обезбедио бољу будућност за наредне генерације.

“Наша заједничка борба на страни права и правде обавезује нас да, уз вечиту захвалност, чувамо успомену на сваког појединца, који је живот изгубио у племенитој мисији за слободу, мир и независност. Зато и ове године у Србији, као и у Русији, поносно корача ‘Бесмртни пук‘. С поносом се сећам свог учешћа у том маршу неизбрисивог сећања прошле године са Вама у Москви, а после величанствене параде на Црвеном тргу”, додао је Вучић.

Председник Србије је, такође, изразио захвалност за помоћ Русије у одбрани независности Србије и њених државних и националних интереса.

“Уз жеље да са много мудрости и снаге наставите да постижете успех на одговорној дужности и братски руски народ водите путем напретка, примите, екселенцијо, моје срдачне поздраве, и изразе дубоког уважавања”, наводи се у честитки председника Вучића.

Подели на: