Најновије вести

Вучић: Четири нова хеликоптера стигла у Србију

Председник Александар Вучић изјавио је да су у Србију стигла четири нова хеликоптера за одбрамбене снаге Србије.

 

Александар Вучић је рекао да су три хеликоптера стигла из Русије, а један из ЕУ.

“Веома сам срећан због тога”, рекао је Вучић и додао да ће летелице бити представљене на приказу “Слобода 2019”, који се у суботу у Батајници одржава поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Председник је истакао да је реч о новим машинама, које наша земља није куповала последњих 30 година.

“Данас имамо, можемо да купујемо и да штитимо нашу слободу, наше небо и нашу земљу, и показујемо да Србија може да иде напред”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да је за њега Косово део Србије, али да неће да лаже народ и каже да је “све наше”.

“Нећу да лажем народ и кажем да је све наше и лако ћемо ми то и да се јуначимо. То не подносим јер та лака решења обично воде до амбиса. Ја народу кажем није све наше, али није све ни њихово”, рекао је Вучић.

Поручио је Албанцима да “тек када се упристоје и престану да лажу”, да прогоне Србе са севера, као и свих других делова КиМ, дођу и кажу да желе да разговарају и да ће онда и уследити разговори.

Председник Србије је рекаода ће наставити од међународне заједнице да тражи одговор о свим неприхватљивим потезима Приштине, попут фотографисања британског амбасадора са Аљбином Куртијем под заставом Албаније.

Вучић је указао да се међународна заједница руководи двоструким аршинима и у прилог томе упитао да ли би се амбасадор Николас Абот сликао с Милорадом Додиком под, на пример, заставом Републике Донбас.

Подели на: