Најновије вести

Вучић: Данска подржава Србију на путу ка ЕУ

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Данске Андерса Кристијана Хаугора и захвалио тој земљи за континуирану подршку Србији у преговарачком процесу за чланство у Европској унији, изразивши очекивање да ће наша нова Влада појачати напоре на европском путу.

 

Председник Вучић је амбасадору захвалио на доброј сарадњи, као и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа двеју земаља, подсетивши да је за време мандата амбасадора Хаугора Србију, после дугог низа година, посетио шеф дипломатије Данске.
Вучић је рекао да га радује интересовање Данске за интензивирање политичког дијалога са Србијом, јер Србија може много да научи од Данске, посебно у областима кључним за европске интеграције, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима.
Двојица саговорника су изразили наду да ће напредак ка ЕУ, уз добра економска кретања у Србији, допринети већем интересовању инвеститора из Данске и тамошњих компанија.
Председник Вучић је такође захвалио Данској што је један од наших најзначајнијих донатора, а посебно на финансијској помоћи за реализацију Регионалног стамбеног програма за избеглице и других програма намењених избеглицама у Србији.
Председник Вучић и амбасадор Хаугор су разговарали и о ситуацији у региону, као и о глобалним изазовима које је наметнула пандемија корона вируса, посебно за економију.

Подели на: