Најновије вести

Вучић: Дуго сам чекао да дођем у Куршумлију

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Куршумлије на крају посете Топличком округу, у оквиру кампање “Будућност Србије”.

 

Александар Вучић је рекао да је дуго чекао да дођем у Куршумлију, јер је хтео да дође када се нешто уради за тај крај Србије.

“Хтео сам да имам нешто да кажем, да урадимо нешто да бих могао да се обратим, а не само да тражимо од Куршумлије да брани нашу земљу. Знам да ће људи из Куршумлије увек бити уз своју отаџбину, али било је време да им вратимо нешто”, рекао је Вучић.

Истакао је да се Куршумлија празни, да људи траже бољи живот.

“Зато смо после 35 година данас покренули прву значајну инвестицију, поставили смо камен темељац за фабрику наменске индустрије, за машинску обраду метала за наше ‘милоше’, ‘лазаре’ и ‘норе’ у којој ће за две и по године 300 суграђана бити запослено, до маја већ 80”, рекао је Вучић.

Председник је рекао и да је донета одлука да се чета која је ситуирана у Куршумлији прошири за још 420 људи.

“Да буде више војске не зато што се за нешто спремамо, него да би се живело боље, да они више новца потроше у Куршумлији, да раде кафићи и ресторани, да више људи овде остане”, навео је Вучић.

Најавио је и да ће се ускоро кренути са изградњом 33 километра ауто-пута Ниш–Белољин–Плочник, након којег остаје још 37 километара до Мердара.

“То је ауто-пут који значи живот за читаву Топлицу. Моћи ћемо и озбиљнијег страног инвеститора да доведемо”, поручио је Вучић.

Изразио је наду да ће влада имати разумевања за његову жељу да у четири округа, у најугрожнијим општинама, буде уведен посебан додатак, попут косовског додатка.

“Сигуран сам да тиме нећемо или мало кога ћемо вратити у Куршумлију, али сам сигуран да ћемо тиме да подстакнемо ове дивне људе који нам чувају децу, да остану на огњиштима и виде да их се неко сетио, да неко брине о њима, да је важно да остану ту, да сачувају јуначку Топлицу”, рекао је Вучић.

Подели на: