Најновије вести

Вучић: Гледаћемо да будемо у првих 30 земаља које ће набавити вакцину против ковида 19

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се нада да ће Србија пре краја године имати вакцину против корона вируса, наводећи да су у току разговори са једном земљом која већ даје вакцину људима.

 

Александар Вучић је навео да је Србија гледа да буде у првих 30 земаља које ће набавити вакцину против ковида 19 и да су у току преговори са земљом која већ даје вакцину, као и да се нада да ће она стићи у нашу земљу до краја ове године.

Вучић: Гледаћемо да будемо у првих 30 земаља које ће набавити вакцину против ковида 19
“Ми смо у разговорима са једном земљом, везаним за вакцину. Тестирање је завршено и даје се угроженима. Ми се надамо да пре краја ове године можемо да имамо ту вакцину, која би била спас за Србију у потпуности, и за економију и за целу земљу,” рекао је председник Србије.
Истакао је да се Србија суочава са великим бројем заражених.
“Београд и Нови Сад опет воде у броју новозаражених, ту нема дилеме. Ми више не знамо где да смештамо људе, али тражимо решење. Оно што је у нашој моћи, радимо, али не разумем друге који не брину о здрављу нације. Данас ће сигурно бити већи број него јуче”, додао је Вучић.
Како каже, постоји проблем са смештајем оболелих.
“Не знамо више где да смештамо људе, замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника”, додао је председник.
Вучић је навео да не разуме људе, посебно оне који се баве јавним послом, да се баве више личним интересима него здрављем нације.
Истакао је је да се настоји да се у наредна три до четири дана превазиђу жаришта, и да се крајем ендеље крене са смањењем броја новозаражених.
Указао је и да се мора убрзати издавање резултата тестирања.
Међутим додао је да се девет пута више тестира од по величини друге земље у региону.
“Морамо да убрзамо да стижу резултати у року од 24 сата”, рекао је Вучић.

Подели на: