Најновије вести

Вучић: Хвала што сте шампионски трофеј донеле на Видовдан

Председник Србије Александар Вучић приредио је вечерас у Београду пријем за првакиње Европе у кошарци, златне репрезентативке Србије.

 

 

Целу Србију сте обрадовали, поносни смо на вас“, казао је Вучић подсетивши да је ово други пут да су освојиле злато на ЕП.

“Сви су били много срећни. Нисмо веровали када сте Италију победиле, па Шпанију, те тешку Белгију, и у финалу Француску. Марина, надиграла си француског тренера. Много хвала на свему што сте урадиле за наш народ и што сте за Видовдан донеле трофеј“, рекао је Вучић.

Он је казао да се сви надају још једној медаљи на предстојећим Олимпијским играма.

Што се државе тиче, указао је, она ће урадити свој посао, то јест обезбедити потребан новац.

“Побеђујте што је могуће више, донесите радости нашем народу. За вас је навијала Србија, Република Српска и наш народ свуда у региону. Желимо да будете успешне, да увек побеђујете“, нагласио је Вучић.

Председник је честитао и Кошаркашком савезу Србије (КС С), а посебно селекторки Марини Маљковић.

“Марини посебно честитам, јер си успела да задржиш хладнокрвност и да сви мислимо да увек имаш неког кеца којег можеш из рукава да извучеш, а што си и чинила. Надамо се медаљи, а како то само ви знате. Сви ће да иду сада најснажније против вас“, поручио им је Вучић.

Пожелео је кошаркашицама још много успеха у будућности.

Пријему златних кошаркашица у Председништву Србије присуствовали су и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник ОКС Божидар Маљковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредседница за женску кошарку КС С Ана Јоковић.

Подели на: