Најновије вести

Вучић и Боцан-Харченко о КиМ, дијалогу Београда и Приштине, билатералним односима…

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о актуелним догађајима на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о билатералним односима и економској сарадњи.

 

 

Председник Вучић је обавестио амбасадора Боцан-Харченка о интензивирању међународних дипломатских активности кад је реч о дијалогу Београда и Приштине. И овом приликом је председник Вучић рекао да ће Србија наставити да буде чувар мира и стабилности у региону, залажући се за поштовање међународног права.

Амбасадор Боцан-Харченко је потврдио да Руска Федерација остаје доследна у подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и истакао у том смислу важност Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Председник Вучић је још једном захвалио на подршци коју Русија у том смислу пружа Србији у међународним форумима.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о питањима из домена билатералних односа, посебно културне сарадње.

Подели на: