петак, 02. јуна 2023. | 17:52
Најновије вести

Вучић и Брамерц о процесуирању ратних злочина и несталима

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне трибунале Сержом Брамерцом.

 

 

Током састанка, председник Вучић и тужилац Брамерц разговарали су о наставку сарадње између Механизма и Србије, регионалној сарадњи у процесуирању ратних злочина, као и о питању проналажења несталих особа.

Председник Вучић је том приликом истакао да је Србија доследна у настојањима да се оствари правда за ратне злочине и открију нестала лица током ратних сукоба деведесетих година. Такође је додао да ће Србија наставити да се озбиљно и одговорно односи према сарадњи са Механизмом, уз акценат на унапређењу регионалне правосудне сарадње.

Главни тужилац Брамерц је указао на предмет “Шешељ” и на чињеницу да се не поштује суд, те је затражио од Србије да се по том питању понаша одговорно, али је и поздравио улогу Србије у регионалним напорима у области кажњавања ратних злочина, оценивши да је директан ангажман српских власти и Тужилаштва дао резултате и решио проблеме, те да би у том смеру требало наставити.

Председник Вучић поздравио је континуирано ангажовање тужиоца Брамерца и подршку коју пружа напретку Србије ка националним циљевима.

Подели на: