Најновије вести

Вучић и Чен Бо о унапређењу односа Србије и Кине

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, са којом је разговарао о развоју и даљем унапређењу односа двеју земаља, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

 

Александар Вучић је истакао да је Србија изузетно посвећена јачању сарадње са Кином и да је потврда доласка председника Си Ђинпинга, најављена за следећу годину, велика част и доказ челичног пријатељства Србије и Кине.

Амбасадорка Чен је нагласила да се интензивно ради на припреми Самита 17+1, који ће бити одржан у априлу следеће године у Кини, и известила председника Вучића о стању инвестиција кинеских компанија у Србији.

Они су размотрили заједничке инфраструктурне пројекте, као што су пруга Београд–Будимпешта и рад на деоници ауто-пута Прељина–Пожега, чија је реализација у току.

На састанку је било речи и о прузи Београд–Ниш–Прешево, којом би Србија постала незаобилазан коридор за транспорт робе од великих грчких лука ка срцу Европе, истакавши посебан економски значај и могућност развоја индустријских зона дуж ове пруге, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Вучић је упутио молбу амбасадорки Чен да пренесе његове братске и пријатељске поздраве председнику Сију и истакао да је Србија трајно опредељена за најближе односе са Народном Републиком Кином.

Подели на: