Најновије вести

Вучић: Идемо у Брисел у најбољој вери, да разговарамо и решавамо конкретне проблеме

Председник Србије Александар Вучић рекао је да делегација Београда иде у Брисел, на наставак дијалога 19. јула, у најбољој вери и да разговара и решава конкретне проблеме.

 

Александар Вучић је, упитан шта очекује од нових преговора у Бриселу, рекао да верује да је неопходан напредак, а да ли је могућ то ће се, додаје, видети.

Изјава Александра Вучића
“Што се Брисела тиче идемо и идемо у најбољој вери, да разговарамо и решавамо конкретне проблеме од несталих лица па до свега осталог”, објаснио је Вучић у изјави новинарима након посете инжењерског центра фабрике “ЗФ Србија” у Панчеву.

Вучић је истакао да је дијалог важан за целу нашу земљу, јер када у њему напредујемо лакше и брже ћемо доводити инвеститоре.

“Више неће моћи да се ‘запате’ моћне криминалне организације”
Вучић је поручио да ће бити настављена борба са криминалом и да не смемо да дозволимо да се опет “запате” тако моћне и велике организације, као што је била група Вељка Беливука.

“Ми ћемо наставити ту борбу и поносан сам што више од пола године немамо ни покушај мафијашког убиства. Има породичних и кафанских сукоба, као и свуда у свету, али код нас нема мафијашких убистава од када смо се обрачунали са једном од највећих криминалних организација”, рекао је Вучић.

Навео је да се држава обрачунала са великом мафијашком организацијом која је имала своје пипке и у Панчеву, као и да Србија мора да буде једна од најбезбеднијих земаља да би могла да настави да привлачи инвеститоре.

Председник је поручио да ће држава наставити да се бори против криминала и корупције и да треба још пуно да урадимо у области владавине права.

Верујем да ћемо направити и у тој области велики напредак, да ће ЕУ то препознати и наградити Србију отварањем нових поглавља.

“То није наш једнократни посао, већ стална обавеза и са тим ћемо наставити”, поручио је Вучић.

Подели на: