Најновије вести

Вучић информисао Владу о разговорима око КиМ, затражио пуну посвећеност и јединство

Председник Србије Александар Вучић упознао је чланове Владе са ситуацијом, изазовима и тешкоћама пред којима се Србија налази, када је реч о Косову и Метохији, саопштила је прес служба Владе Србије.

 

 

Председник Србије присуствовао је седници Владе Србије, на позив премијерке Ане Брнабић. Седница је трајала сат и по времена.

У саопштењу са седнице Владе наводи се да је председник Вучић затражио од чланова Владе пуну посвећеност, марљивост, још жешћи и снажнији рад у будућности.

Како се наводи, договорено је да председник Републике, Влада Србије и сви органи извршне власти раде синхронизовано и јединствено.

“На данашњој седници Владе Републике Србије, председник Србије Александар Вучић информисао је председницу Владе и чланове Владе о разговорима око Косова и састанку са међународном ‘петорком’, који је одржан у петак”, навео је раније министар одбране Милош Вучевић на Инстаграму.

Председник је састанак са западном петорком раније описао као један од најтежих дана за Србију. Истакао је да је “због онога што нас чека у будућности”, потребно јединство.

У 20 часова, Вучић ће се обратити јавности из зграде Председништва Србије, саопштено је јуче из Службе за информисање председника.

Вучић је синоћ имао састанак са најближим сарадницима у седишту СНС-а. Према писању медија, на састанку је било несугласица и позива да се одбију преговори са САД и ЕУ. На те несугласице је, како се наводи, реаговао председник Вучић и рекао да ако неко мисли да може боље од њега да води државу, он је спреман да им то препусти и потом отишао са састанка.

Један од челника Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић је након састанка изјавио за ТВ Пинк да ако председник Вучић остане при своме да поднесе оставку, то би био крај Српске напредне странке и крај каријере коју је СНС имао на политичкој сцени Србије.

Након тога следи, сматра, нешто што је, како је рекао, “најцрњи и најгори сценарио за Србију” који не сме ни да замисли.

Подели на: