среда, 22. фебруара 2023. | 07:38
Најновије вести

Вучић: Израел у међувремену признао Косово, па су и наши интереси промењени

Србија ће поступити у складу са својим интересима који су промењени од тренутка признања Косова од стране Израела, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питање новинара да ли ће, и када, бити пресељена амбасада Србије из Тел Авива у Јерусалим, пошто за то данас истиче рок предвиђен Вашингтонским споразумом.

 

“Ми смо имали договоре, а ја сам имао и разговор са изралеским премијером и јасно сам му рекао да нисам потписао заједнички документ са Албанцима и Американцима већ само са Американцима, а то се тицало и односа Израела према нама”, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је Израел у међуврему признао Косово, као и да Србија са томе разговара и са Американцима.

“И немојте да се секирате за позицију Србје. Ми ћемо у складу и са међународним јавним правом, али и са интересима Србије, а ти интереси су промењени од тренутка када је Изреал признао независност Косова, доносити одлуке у будућности, поштујући пријатељство са Израелом, али и поштујући и себе. Не можете да нам кажете – ми смо признали независност на делу ваше територије, а ви ајде изволите зато што вас притискају они који су и нас притискали, па урадите то исто”, навео је Вучић.

Председник Србије истиче да ту логику не прихвата, пошто је председник суверене и независне земље и да је његов посао да штити интересе Србије и српског народа.

Подели на: