Најновије вести

Вучић: Једно министарско место на КиМ јасна порука Србима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да то што ће Срби имати једно министарско место у влади тзв. Косова као и позив Аљбина Куртија по избору за премијера да сви треба да буду уједињени у борби против Србије, јасна порука јасна порука Србима на КиМ.

 

Упитан како коментарише то што ће у косовској влади Срби имати једно место као и Бошнајци иако по уставу тзв. Косова Србима припадају два места, Вучић је рекао да је ту запазио две ствари.

“Једна је брутално кршење и њиховог највише правног акта, из њиховог угла, јер у том уставу пише да Срби морају да добију два министарска места. Али, баш их брига што су брутално то погазили”, навео је Вучић.

Каже да се Албанци на КиМ не секирају због тога јер им нико из света ништа по том питању неће рећи, али да је то јасна порука српском народу.

“А, још јаснија порука је била када је премијер привремених институција у Пришитни Курти рекао да сви треба да буду уједињени у борби против Србије. Замислтие да сам ја позвао да треба да будемо уједињени против Приштине. А, ја позивам на разум и да будемо уједињени у постизању компромиса. И нико није реаговао на то што је Курти реако, јер им је то дозвољено”.

Вучић додаје да је све што је против Србије дозвољено, док би осудили све што би Србја урадила по том питању у складу са својим уставом.

То говори о лицемерју и двоструким стандардима, закључио је Вучић.

Подели на: