Најновије вести

Вучић: Јуче су покушали да пре ПС Савета Европе реше питање чланства Приштине, али смо их спречили

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су у петак неки покушали пре одлуке Парламентарне Скупштине Савета Европе о чланству тзв. државе Косово да све заврше, али да је то спречено захваљујући интервенцији две земље.

 

 

“Покушали су јуче пре одлуке Паламентарне скупштине Савета Европе да све заврше и захваљујући интервенцији две земље се то није догодило”, рекао је Вучић новинарима у Земуну где коалиција око СНС-а прикупља потписе за београдске изборе.

Истакао је да та борба за државу траје и да ће бити настављена.

Вучић је додао да сутра путује у Париз, где га очекују важни састанци.

“Већ рано ујутру путујем у Париз и по подне имамо састанке који су важни за нас и за Савет Европе и УН”, додао је Вучић.

Истакао је да је позиција Србије у неким стварима боља, а у неким тежа, али да нам је потребно јединство и да будемо што стабилнији и чвршћи.

“Пред нама су нелаки дани и по питању одлука у вези са чланством Приштине у Савету Европе, УН, жестоких притисака из региона, Европе и света, али земља мора да се развија и иде напред. То није питање партијских сујета и разлика већ да ли можемо нешто да урадимо за нашу земљу”, рекао је Вучић.

Председник Србије и члан Председништва СНС-а Александар Вучић дао је данас у Земуну потпис подршке листи напредњака и коалиционих партнера за београдске изборе “Александар Вучић – Београд сутра” и поручио да Београд мора да буде на правом путу.

“Говорили смо о кључним стварима за будућност Србије и нисам сигуран, без обзира на то колико о томе говорили, да је могуће да сви разумеју у каквој позицији се налазе Срби, Европа и свет”, рекао је Вучић, кога је дочекао велики број чланова странке и грађани.

Подели на: