Најновије вести

Вучић: Курти ће користити механизме Савета Европе за подизање тужби против Србије

Председник Александар Вучић оценио је да ће премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти користити механизме Савета Европе за подизање тужби против Србије.

 

 

Александар Вучић, током посете РВ и ПВО јединицама на батајничком аеродрому, констатовао да Косово није признат ентитет у систему Уједињених нација и да Курти не може да подиже тужбе пред међународним кривичним судом, већ би то морао да учини неко у њихово име.

“Курти ће користити механизме Савета Европе за подизање тужби против Србије”
“Курти сада прети тиме, због онога што су му Дора Бакојани и западне земље омогућиле кроз Савет Европе”, додао је Вучић.

Према његовим речима, користиће институције у оквиру СЕ да подиже тужбене захтеве против Србије и то је део масивног плана за нападе на српски народ и Србију.

Коментаришући изјаве појединих министара из Босне и Херцеговине о резолуцији о Сребреници, која се припрема за Генералну скупштину УН, Вучић је рекао да њему није био проблем да се поклони жртвама бошњачког народа, који воли и поштује.

Ишао сам да се поклоним, а показали сте ми захвалност тако што сте хтели да ме линчујете, подсетио је Вучић на своју посету Поточарима.

“Инсистирање на резолуцији због правно-политичких последица”
Вучић је рекао да поједини инсиситирају на тој резолуцији због правно-политичких последица тог документа, а не признања да се тамо догодио страшан злочин и приказивања жаљења и људскости.

Говорећи о предлогу за мандатара за састав нове владе Милошу Вучевићу, Вучић је оценио да је он частан човек и да би исте “погрде” од опозиције стигле да је предложио било кога другог.

Вучић је честитао Ускрс свима који данас славе тај велики празник, уз жеље за мир, срећу, благостање и добро здравље.

Подели на: