Најновије вести

Вучић: Курти намерава да похапси све Србе који су способни да бране север КиМ

Председник Србије Александар Вучић каже да је намера премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да похапси све Србе који су способни да бране север Косова и Метохије, додавши да му то неће ићи онако како је замислио.

 

 

У обраћању новинарима након обиласка завршних радова на изградњи аква-парка “Палић”, председник је нагласио да је намера Аљбина Куртија да похапси све оне за које мисли да су физички и интелектуално способни да бране север, не би ли могао или да протера људе, или да заузме север јужне српске покрајине.

Додао је да ће се наставити хапшења Срба на Косову и Метохији. “Тежак је период пред нама, али неће му то ићи баш онако како је замислио”, додао је Вучић.

На захтев новинара да прокоментарише изјаву Синише Ковачевића, који је критиковао и опозицију и протесте и додао да док не угрожавају друге “нека раде шта хоће”, као и да од почетка протеста није разумео њихов смисао, Вучић је рекао да се не бави протестима већ развојем Србије, као и да је демократија најбољи облик политичког режима, а на њему је да пусти да неко изражава своје ставове.

На питање да каже шта мисли о критикама да није изградио ниједну школу и да је пут у Новом Пазару направио да би “пунио џепове Милану Радоичићу и Звонку Веселиновићу” Вучић каже да је нама потребно да обнављамо школе и да је то “стравичан посао.”

“Ми школе у сваком месту и општини обнављамо, па и у Републици Српској. Школа у Сјеници је потпуно нова, имаће и унутрашњи базен. То је невероватан раст и напредак. Обнова школе у Батајници коштала је 3,6 милиона евра. Причамо о огромном новцу. Све је поскупело – битумен, цемент, нафта, сви грађевински материјали, радна снага”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, не можете да имате радника, а да га не платите. “Неће људи то да раде. Шта хоћете од нас? Да кажемо предузимачима да тих 600 људи који раде за њих нису потребни, да би они били задовољи. Кажу то је нечији пут, па то је народни пут. Само гледају да буду злонамерни и да извуку корист”, рекао је Вучић.

Он се истовремено запитао где су ауто-путеви које су они урадили.

“Па немају километре пруге. Коју су болницу урадили? Можете сви у чуду да ме гледате али нема тог центра или пруге коју су урадили. Ми смо уредили јавне финансије јер смо доносили тешке одлуке. Сви хоће да се граде ауто-путеви, али неће каменоломе у окружењу. Па како да га радимо? Морамо да радимо да идемо напред и понекад морате на силу”, рекао је Вучић.

Упитао да ли људи мисле да је лако да Шабац и Рума буду готови до 5. или 6. октобра. “Они само седе и гледају у небо, кибицују и нападају сваког јер тај неко нешто ради. Погледајте колико се њих брчка негде и шаљу поруке како лоше радимо”, рекао је Вучић

Председник је истакао и да Суботица није исти град од пре седам, осам година.

Додао је да ће покушати да убеди кинеске партнере до краја 2024. године да завршимо пругу Суботица – Нови Сад – Београд.

Подели на: