Најновије вести

Вучић: Курти неће ЗСО, а опозиција тврди – ЗСО против наших интереса

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Албанци са КиМ неће да разговарају о Заједници српских општина и да се данас Београд позива на Бриселски споразум, док Албанци неће да га испуне.

 

 

Он се, гостујући на тв Хепи, упитао зашто премијер привремених институција Аљбин Курти каже да неће да разговара о ЗСО, док опозиција у Србији тврди да је то у корист Албанаца.

“Па зашто неће да разговара ако је то супротно нашим интересима. Људи неће да разговарају, не желе, чекају не знам шта, можда да нас испровоцирају. Причају само о агресивној политици Србије, а Курти је на цео север послао оклопна возила и наоружане људе који су пуцали на народ”, рекао је Вучић.

Он је казао да је Куртијев изговор за ту акцију био да се ради о борби против корупције и подсетио да је исти аргумент потезао и бивши председник привремених институција Хашим Тачи не би ли сломио отпор Срба на северу.

“Народ гласа за те људе, за Српску листу, не зато што су одушевљени нашим кадровским решењима, већ зато што разумеју да без нашег заједништва и јединства ништа не могу”, рекао је Вучић.

Како је рекао, рат никоме није донео срећу и истакао да је боље да се о томе не размишља и нагласио да он жели да разговара о сарадњи.

 

Подели на: