Најновије вести

Вучић: Курти није хтео да прихвати, састанак је окончан

Председник Србије Александар Вучић, обраћајући се јавности из Брисела након завршеног дијалога Београда и Приштине, казао је да је састанак завршен неуспешно.

 

Имали смо састанак и могу да кажем да је завршен неуспешно”, рекао је председник Вучић после данашњих разговора у Бриселу.Како је казао, састанак је неуспешан у смислу проналажења јасног пута ка нормализацији односа.

“Што се тиче самог тока било је не много пријатних, већ доста непријатних ствари. Логично, сви се боре за своје. Јасно је да Курти избегава да формира ЗСО. Србија не бежи од својих обавеза, али смо рекли какав као и ЕУ како ствари морају да се одвијају. И ми смо такав предлог упркос томе што није лак за нас прихватили, а Курти је одбио и тако је завршено све”, рекао је Вучић и додао:

“Мислим да ћете ускоро добити потврду од европских званичника. Изнели смо да од нашег последњег сусрета, од 3. јуна имамо 22 ескалаторна потеза и данас смо их имали када су у Звечану провоцирали и застрашивали људе, а када сам то изнео, онда су се повукли. Он је поновио да је суштина да Курти никада није дао позитиван одговор на формирање ЗСО кад год га то питате, него поставља стално услове, иако имамо потписана документа из 2013. и 2015. године.”

Подели на: