Најновије вести

Вучић Лајчаку: Неопходна је примена договора о Заједници српских општина

Председник Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком. Вучић је нагласио неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље нашег народа.

 

 

Председник Вучић је, уз фотографије на Инстаграму, навео да је са Лајчаком размотрио последња дешавања на Косову и Метохији и проблеме са којима се Срби суочавају због једностраних и нелегитимних потеза Приштине.

“Нагласио сам неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље нашег народа. Србија је опредељена за наставак конструктивног дијалога, у циљу одржања мира и стабилности и постизања бољих услова за живот свих грађана”, навео је Вучић.

Мирослав Лајчак разговараће данас од 13 часова и са министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Сутра ће се у Приштини састати са премијером Аљбином Куртијем, потврдио је РТС-у извор из ЕУ.

После именовања Ненада Рашића за министра у косовској влади, на КиМ су се подигле нове тензије. Председник Вучић је именовање Рашића оценио као “срамно” и да је то “најблажа реч која може да се употреби”.

Ситуација на КиМ била је тема и разговора председника Вучића са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем.

Како је најавио шеф српске дипломатије, председник ће након састанка са Лајчаком одлучити да ли ће учествовати на самиту Европске уније и Западног Балкана у Тирани који ће бити сутра одржан.

Подели на: