Најновије вести

Вучић: Mој одговор о признању се не мења

Може све да се промени, али мој одговор о признању Косова није се променио нити ће се променити, поручио је данас председник Србије Александар Вучић поводом последњих изјава Аљбина Куртија.

 

Замољен да прокоментарише питање француског председника Емануела Макрона Куртију о томе шта би Косово могло да понуди Србији за евентуално признање, као и Куртијеву изјаву да би будуће признање Косова од стране Србије требало повезати са уласком Косова у УН, Вучић је рекао да нема никаквих новости у томе што говори Курти и да је то милион пута чуо.

“Ако мисли да је могуће да понижавањем Србије и свакодневним хиперпродукцијама изјава у којима ће нашу земљу да омаловажавају и говоре о нашим обавезама, да објашњавају да су они велика демократија, а ми бесмислена и неспособна земља само кажете све је у реду, погледајте бројке, а не оно што говоре аналитичари”, поручио је Вучић.

Он је истакао и да је Куртију одговор о признању тзв. Косова дао у Бриселу и да се тај одговор није променио.

“Може време да се промени, снага војске или економски раст да се промени, али одговор се није променио и не мења се”, поручио је Вучић.

Подели на: