Најновије вести

Вучић на Бледском стратешком форуму

Председник Србије Александар Вучић борави у вишедневној посети Словенији, где ће учестовати на лидерском панелу 15. Бледског стратешког форума “Европа после Брегзита и Ковида 19”.

 

Вучић ће имати бројне билатералне сусрете. Вечерас ће се састати са председником Владе Словеније Јанезом Јаншом, а потом ће бити на свечаној вечери коју Јанша приређује за шефове делегација Европске народне странке, уз председника Владе Бугарске Бојка Борисова и Мађарске Виктора Орбана.
У понедељак се одржава Бледски форум, а Вучић ће бити један од главних говорника на тему изазова који следе у Европи након Брегзита и после пандемије.
На главном панелу путем видео-линка говориће председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах и генерална директорка Међународног монетарног фонда Кристалина Георгиева.
Затим ће се обратиће и председник Савета министара Италије Ђузепе Конте, премијер Чешке Андреј Бабиш, председници Влада Пољске Матеуш Моравјцки, Мађарске Виктор Орбан, Хрватске Андреј Пленковић и домаћина Словеније Јанез Јанша.

Подели на: